Rundveehouderij

Nieuws 2691 x bekeken

Hochwald verhoogt melkprijs met 4 euro per 100 kilo

Thalfang - Het Duitse zuivelconcern Hochwald verhoogt de melkprijs voor de leveranties van oktober met 4 euro naar 31 euro per 100 kilo standaardmelk (4 procent vet, 3,4 procent eiwit). Dat heeft concerndirectietopman Karl-Heinz Engel meegedeeld.

Volgens Engel loopt het bedrijf daarmee vooruit op de verbeterde prijzen die de Duitse zuivel met de grootgrutters heeft bedongen. Deze verbeterde prijzen waren in oktober nog niet bij de verwerkers 'aangekomen', maar de kostensituatie bij de leveranciers is dusdanig problematisch dat het voordeel al op voorhand wordt doorgegeven.

Gemiddeld zijn de contractprijzen voor consumptiemelk met 8 cent per liter opgekrikt. Engel ziet goede mogelijkheden om bij komende nieuwe onderhandelingen verdere verhogingen te kunnen bedingen, onder andere ook door de overname van de grote consumptiemelkfabrikant MUH door Arla. De onderhandelingspositie is daardoor versterkt, aldus de inschatting van de Hochwald-topman.

Of registreer je om te kunnen reageren.