Rundveehouderij

Nieuws 1803 x bekeken

Groupe Bel ondervindt problemen

Parijs– Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel, waartoe ook Leerdammer behoort, is minder optimistisch aan het worden.

''Het algemene economische klimaat blijft onzeker, met verslechterende economische omstandigheden en stagnerende huishouduitgaven in Europa. In het Nabije- en Midden-Oosten stuiten we op toenemende operationele problemen op de markten.''

Dat meldt Groupe Bel in het kwartaalbericht. Over de eerste negen maanden kwam de omzet uit op 1,961 miljard euro, dat is 5,6 procent meer dan een jaar eerder. Worden gunstige wisselkoersen niet meegerekend, dan komt de verkoopgroei uit op een kleine 4 procent. In het derde kwartaal zwakte de vergelijkbare groei echter af naar 2,3 procent.

West-Europa blijft met 1,1 miljard aan omzet nog altijd het belangrijkste werkgebied. Hier boekte het kaasbedrijf echter geen groei. Wat dat betreft gaat het het beste in Afrika, waar de omzet met 28 procent toenam naar 252 miljoen. Daarnaast kwamen Amerika en Azië uit op 13 procent toename naar 298 miljoen. In het al genoemde Nabije- en Midden-Oosten bleef de omzetgroei dit kwartaal beperkt tot nog geen 2 procent naar 221 miljoen. De sterke geografische spreiding en de variatie in het productenpakket geven de groep wel het vertrouwen dat de marktpositie 'verdedigd en verder versterkt kan worden'.

Of registreer je om te kunnen reageren.