Rundveehouderij

Nieuws 2376 x bekeken

GEA neemt Nieuw-Zeelands Milfos over

Düsseldorf - GEA Farmtechnologies neemt het Nieuw-Zeelandse Milfos over.

Dat heeft de Duitse machinebouwer bekendgemaakt. Technologiebedrijf Milfos produceert onder meer melkstallen en koelinstallaties voor melkveebedrijven. Het volgens GEA toonaangevende bedrijf, gevestigd in Hamilton, exporteert naar meer dan twintig landen. Bij het bedrijf dat in 1987 is opgericht werken meer dan honderd mensen. De overname staat gepland voor november 2012.

Met de overname wil GEA zijn positie versterken in markten waar de melkproductie gericht is op een rantsoen van voornamelijk gras, zoals in Nieuw-Zeeland. Gecombineerd met al bestaand GEA-activiteiten denkt het bedrijf ook zijn positie in opkomende markten te kunnen versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.