Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina tegen verbod op reclame babyvoeding Hong Kong

Hong Kong – FrieslandCampina verzet zich samen met vijf andere producenten van babyvoeding tegen een mogelijk verbod op reclame voor voeding voor kinderen tot drie jaar oud.

De autoriteiten in Hong Kong overwegen een verbod om borstvoeding te stimuleren.

In eerste instantie zou het gaan om een afspraak, maar een wettelijk verbod zou volgens lokale media een logisch vervolg zijn.

De producenten van babyvoeding, naast FrieslandCampina gaat het om Abbott, Danone, Mead Johnson, Nestle en Wyeth, hebben zich in mei 2011 verenigd in de Hong Kong Infant and Young Child Nutrition Association. De producenten zijn van mening dat een reclameverbod niet in het belang is van de kinderen en moeders in Hong Kong. Een woordvoerder van FrieslandCampina laat weten dat een ouder geen informatie mag worden onthouden om vervolgens zelfstandig een keus te kunnen maken.

Wel willen de organisaties zich houden aan de code opgesteld door wereldgezondheidsorganisatie WHO waarin wordt gepleit om geen reclame te maken voor voeding voor baby’s tot zes maanden oud.  FrieslandCampina geeft aan dat deze code voldoet. Als dan toch maatregelen worden genomen pleit de zuivelorganisatie voor wetgeving in de plaats van een vrijwillige code waaraan partijen zich relatief eenvoudig kunnen onttrekken.

De door de autoriteiten opgestelde code ligt tot eind dit jaar ter inzage voor publiek en industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.