Rundveehouderij

Nieuws

Franse melkproductie blijft krimpen

Parijs - De Franse melkproductie blijft nog altijd onder die van vorig jaar, hoewel de daling de laatste weken minder scherp is dan in september. In die maand lag de melkproductie zeven procent lager terwijl die daling in oktober volgens voorlopige cijfers van FranceAgriMer op 3,2 procent is uitgekomen.

De lagere melkopbrengst is grotendeels te wijten aan de slechte groei-omstandigheden voor het gras gedurende de zomermaanden. Daarnaast spelen ook de hoge prijzen voor graan en ander voer een rol. Verder zijn veel Franse melkveehouders, zoals die bij kaasgigant Lactalis en bij de melkcoop Sodiaal, de afgelopen tijd geconfronteerd met een verlaging van de melkprijs.

Door de forse daling van de afgelopen twee maanden ligt de melkproductie in Frankrijk over het lopende melkjaar nu ook lager, hoewel tot eind oktober met niet meer dan 0,3 procent. FranceAgriMer wijst er verder op dat de melkplas in september ondanks de forse daling op jaarbasis nog altijd wel twee procent groter was dan het vijfjaarlijks gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.