Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkquota stuk goedkoper door groot aanbod

Berlijn - De melkquotumprijzen in Duitsland hebben op de net afgewikkelde novemberbeursronde flink ingeleverd. Het aanbod bleek met nog krap 2,5 jaar te gaan voor de Europese quotering duidelijk groter dan de vraag, namelijk 283,7 miljoen kilo tegen 110 miljoen kilo.

In het westelijke handelsgebied zakte de prijs per 100 kilo naar 5 euro ofwel 9 euro minder dan bij de voorlaatste ronde begin juli. In het oostelijke en aanzienlijk kleinere handelsgebied werd 2 euro minder betaald, zodat de prijs daalde naar 3 euro, zo deelt het Bauernverband (DBV) mee. In totaal ging 86,94 miljoen kilo in andere handen over. Dat komt neer op 0,3 procent van het Duitse quotum. In vergelijking met juli zakte het verhandelde volume met 36 procent ofwel 48,64 miljoen kilo. De volgende beursronde wordt begin april volgend jaar gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.