Rundveehouderij

Nieuws 1036 x bekeken

DMK verdubbelt met overname omzet in consumptieijsdivisie

Everswinkel/Haaren - De Duitse zuivelaar DMK koopt de consumptieijsfabrikant Rosen Eiskrem. Dat heeft DMK vrijdag laten weten.

De omzet van dochterbedrijf DMK Eis wordt door deze overname in één klap ruimschoots verdubbeld van 140 miljoen euro naar 300 miljoen euro. Rosen Eiskrem maakt ijsproducten in vier fabrieken, waarvan twee in Haaren in Noordrijn-Westfalen. De overige twee staan in Prenzlau in Brandenburg en in Neurenberg. Volgens DMK is sprake van een ideale aanvulling op de ijsproducten die het zelf al maakt. In september kocht DMK ook een belang van 33 procent in de Belgische ijsfabrikant Glacio. Beide acquisities zijn nog in behandeling bij de mededingingsautoriteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.