Rundveehouderij

Nieuws 1292 x bekeken

CBS: aantal melkkoeien EU gedaald

Voorburg – In vrijwel alle EU-landen is het aantal melkkoeien in 2011 gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Enige uitzondering is Luxemburg, waar het aantal melkkoeien licht steeg. De Nederlandse melkveestapel is minder snel gekrompen dan gemiddeld in de Europese Unie.

Duitsland is met ruim 4 miljoen melkkoeien het land met de meeste melkkoeien. Het land wordt gevolgd door Frankrijk en Polen met respectievelijk 3,6 en 2,5 miljoen melkkoeien. Nederland telde in 2011 ruim 1,5 miljoen melkkoeien.

In vrijwel alle landen is volgens het CBS het aantal melkkoeien in de periode 2001-2011 afgenomen. In Frankrijk gaat het om een afname van ruim 500.000 melkkoeien. In Nederland daalde het aantal melkkoeien met 6 procent. Hiermee krimpt de Nederlandse melkveestapel minder snel dan gemiddeld in de EU-landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.