Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Britse melkprijzen weer omhoog

Glasgow - Het Britse zuivelbedrijf Muller/Wiseman verhoogt de melkprijs per 1 december met ruim 0,6 cent per liter en vervolgens per 1 februari nog eens met 1,25 cent per liter.

De melkprijs komt bij dit bedrijf daarmee boven de 30 pence ofwel 38,1 cent per liter uit. Voorzitter Roddy Catto van de melkveehoudersgroep binnen Muller/Wiseman hoopt wel dat met die nieuwe verhogingen een eind komt aan de acties en blokkades van vestigingen van het bedrijf door militante melkveehouders. In de Britse melkwereld wordt verwacht dat ook andere zuivelbedrijven snel verhogingen zullen aankondigen. De melkaanvoer loopt voortdurend terug en lag afgelopen maand ook weer ruim 6 procent onder het peil van vorig jaar.

Eén reactie

  • info249

    Misschien komt LTO ook nog eens op het idee om wat meer militante actie te voeren. Het helpt in Engeland, Frankrijk of toch maar weer polderden.

Of registreer je om te kunnen reageren.