Rundveehouderij

Nieuws 2601 x bekeken 2 reacties

Britse boer in cel voor overtreden tb-regels

Brynford – Een 45-jarige veehouder uit het Engelse Holywell bij Liverpool is veroordeeld tot veertig weken gevangenisstraf wegens het overtreden van de voorschriften voor runder-tb.

De boer had in september vorig jaar veertig koeien van zijn bedrijf laten vertrekken en vervolgens weer laten terugkeren zonder de vereiste pre-transportonderzoeken op de ziekte uit te laten voeren. De man werd betrapt tijdens een controle van de regionale diergeneeskundige inspectie.

Omdat de verdachte een tijd geleden al voor hetzelfde vergrijp tot een voorwaardelijke gevangenisstraf was veroordeeld, stuurde de rechter hem nu definitief voor zestien weken naar de cel. Bovendien zal hij daar nu ook de eerder voorwaardelijk opgelegde 24 weken uit moeten zitten.

Laatste reacties

  • Bison

    Eigen Koetjes waarschijnlijk in het voorjaar van de stal naar de wei 10km verderop en in het najaar weer naar huis.Geen stomme onnodige papiertjes invullen en bijbehorende opgelegde kosten betalen kost dus 40 maanden in de bak.
    Als hij die koeien gestolen had had ie mischien maar 3 weken cel gekregen.

  • kruims

    Ja en wij maar denken dat het bij ons streng is met de regelgeving en wetten maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van.

Of registreer je om te kunnen reageren.