Rundveehouderij

Nieuws 933 x bekeken

Britse actiegroep vindt te veel zout in kaas

Londen - De Britse actiegroep tegen overmatig gebruik van zout, Consensus Action on Salt and Health Cash, waarschuwt dat de meeste soorten kaas een onnodig grote hoeveelheid zout bevatten. Volgens de groep zit er in veel porties kaas meer zout dan in een zakje chips.

Cash liet 722 monsters van elk 30 gram van dertig verschillende soorten kaas analyseren op de hoeveelheid zout. Roquefort kwam er daarbij het slechtste af met 1,06 gram per 30 gram. De in Engeland veel gegeten cheddar kwam op 0,52 gram.

Mozarella, Emmental en Wensleydale staan wat zoutgehalte betreft onderaan de ranglijst. De actiegroep constateerde tegelijk dat binnen elke kaassoort het zoutgehalte sterk fluctueerde en leidt daaruit af dat de gemiddelde hoeveelheid zout dus omlaag moet kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.