Rundveehouderij

Nieuws 3001 x bekeken

Brabantse gemeente moet opnieuw kijken naar vergunning geitenhouderij

Sint-Oedenrode - De gemeente Sint Oedenrode moet opnieuw kijken naar de aanvraag voor een bouwvergunning voor twee melkgeitenstallen in Sint-Oedenrode.

Dat heeft de bestuursrechter in Den Bosch besloten, naar aanleiding van een bezwaar van de melkgeitenhouder. De gemeente wees de aanvraag in 2011 de aanvraag voor een bouwvergunning af. Daarbij verwees de gemeente naar de provinciale verordening ruimte, waarin een bouwstop was opgenomen voor geitenhouderijen, in verband met de risico's op verspreiding van Q-koorts.

De provincie heeft in de verordening echter de ruimte gelaten om ontheffingen te geven. Die ontheffingsmogelijkheid biedt de gemeente de mogelijkheid om de belangen van de betrokken melkgeitenhouders af te wegen of eventueel voor te leggen aan de provincie. De geitenhouders zeggen dat de nieuwbouw van de stallen zal betekenen dat de afstand tussen de geitenhouderij en de omliggende woningbouw wordt vergroot. De rechter zegt dat de gemeente daarmee rekening kan houden bij de hernieuwde beoordeling van de vergunningaanvraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.