Rundveehouderij

Nieuws

Bank ziet potentieel kaasexport naar China

Canberra - De toekomst voor Australische zuivelbedrijven ziet er zonnig uit, ondanks de huidige aanvoerdip als gevolg van langdurige droogte. Dit meent de Australische Commonwealth Bank. De bank prijst daarom private zuivelverwerkers en kaasproducenten aan als interessante investeringsobjecten.

De Commonwealth Bank ziet vooral Bega Cheese en Warrnambool Cheese and Butter (WCB) als bedrijven die het in de komende jaren heel goed kunnen doen voor investeerders. De verwachting is namelijk dat niet alleen de export van babyvoeding en gewone melkpoeder naar China sterk zal blijven groeien, maar dat ook de kaasexport een grote vlucht zal nemen. China is nu nog geen ontwikkelde markt, maar gaat zeker in die richting. Daarmee zal volgens de bank ook het consumptiepatroon veranderen, ten gunste van onder meer kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.