Rundveehouderij

Nieuws 1262 x bekeken

Arla voorziet uitbreiding melkplas met 1,5 miljard kilo

Aarhus - Zuivelconcern Arla rekent in de periode tot 2020 op een uitbreiding van de melkplas met 1,5 miljard kilo. Dat blijkt uit de strategieplannen die de concernleiding uiteen heeft gezet op een bijeenkomst van het Bayerische Bauernverband (BBV).

De huidige melkplas van het concern omvat 12 miljard kilo. Arla wil zich voorts versterkt gaan richten op de markten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. In vijf jaar mikt het bedrijf op een verdubbeling van de omzet buiten Europa. Dat zou tegen die tijd neerkomen op een afzet ter waarde van 2,7 miljard euro. Op de Duitse markt mikt Arla op een omzet van 3 miljard euro, in dit geval al in 2015. De huidige jaaromzet bedraagt 8,6 miljard euro, dat wil zeggen inclusief de omzetten van de in oktober ingelijfde bedrijven MUH in Duitsland en Milk Link in het VK.

Of registreer je om te kunnen reageren.