Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Arla exporteert 70 miljoen liter biomelk per jaar naar Chinese markt

Aarhus - Zuivelconcern Arla gaat biologische melk exporteren naar China.

Het gaat om ongeveer 70 miljoen liter per jaar van 40 Deense bioleveranciers. Deze bedrijven worden momenteel door Chinese overheidscontroleurs met het oog op goedkeuring voor de export bezichtigd. Dat meldt TopAgrar op basis van informatie van Arla Duitsland-chef Tim Ørting Jørgensen. Volgens dit directielid zijn welgestelde Chinezen in verband met het door voedselschandalen aangetaste imago van melk van eigen bodem bereid flinke bedragen te betalen voor biomelk. Gangbare melk uit West-Europa kost in China al minstens 2,40 euro per liter. De biomelk zal in Denemarken worden verwerkt voordat het op transport gaat.

Laatste reacties

  • koestal

    mooie uitdaging voor de Europese zuivelindustrie

  • Ron Green

    Wel een nadenkertje dat de chinezen geen genoegen nemen met 'veilige, schone, gezonde' europese gangbare melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.