Rundveehouderij

Nieuws 1945 x bekeken 4 reacties

7.000 bedrijven voldoen nog niet aan antibioticaregels

Zoetermeer – In totaal 7.000 rundveehouders voldoen nog niet aan de verplichtingen voor de antibioticaregelgeving. Het Productschap Vee en Vlees heeft betreffende veehouders per brief gemaand de boel voor 1 december 2012 voor elkaar te hebben.

In totaal zijn 7.000 brieven verstuurd naar bedrijven die nog geen antibiotica-registratie in Medirund hebben staan. Voor 2.000 veehouders geldt dat zij zowel wat betreft deelname aan een kwaliteitssysteem als de verplichte een-op-een relatie met een dierenarts hun zaken nog niet voor mekaar hebben. De overige 5.000 veehouders voldoen alleen niet aan de eisen wat betreft deelname aan een kwaliteitssysteem. Het PVV geeft de veehouders nog tot 1 december 2012 de tijd om hun zaken voor elkaar te krijgen, voordat er verdere stappen worden ondernomen.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  Als zoveel bedrijven het nog niet voor elkaar hebben dan kan het pvv beter eerst de hand in eigen boezem steken en constateren dat ze zelf onduidelijk zijn. Wie belt met pvv krijgt eerst dame aan de lijn die meldt dat ze 0.50euro per minuut kost en daarna een muts die dr ook niks van begrijpt

 • Mozes

  Zijn dat professionele veehouders of hobbyisten?

 • joannes

  Hoeveel boeren worden niet door hun boekhouder aangestuurd vwb de verplichte administratieve taken? De dierenartsen krijgen die taak er nu voor antibiotica waarschijnlijk! En..... betrokken boeren moeten dat nog begrijpen!

 • politiek

  Binnen 30 dagen nog veel werk voor dierenartsen en rundveehouders dus. Zeer terecht dat er grote aandacht en verplichtingen komen te liggen bij rundveehouders nu ze niet kunnen verantwoorden waar ze allemaal met die antibiotica blijen . ESBL tot gevolg wat risico opleverd voor de humane sector. Als betrokken boekhouders ! van die veehouders moeten verantwoorden waar die antibitica gebruikt wordt en hoe is er nog en hele weg te gaan ! Veehouders dienen ZELF te beseffen de werking van antibiotica, correcte dosering, wachttijd , enz. Ook dienen ze te beseffen of er bacteriologisch onderzoek nodig is vooraf om bepaalde soorten antibiotica te mogen gebruiken. Gebeurd dit niet correct dan breng je niet alleen de humane sector in gevaar maar ook de eigen sector in discrediet met dat geknoei. Voor wat betreft PVV is het ook opmerkelijk dat men dit nog steeds niet onder controle heeft bij de achterban.
  Mozes ik denk ook dat er een stel hobbyisten zijn onder de rundveehouders en een stel hobbyisten op kantoor bij PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.