Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Zuivelstichting maakt zich los van PZ

Zoetermeer - De Nederlandse Zuivelstichting komt statutair gezien los te staan van het Productschap Zuivel (PZ). Het bestuur van het PZ zal woensdag instemmen met dit voorstel.

Volgens het PZ en de zuivelstichting heeft dit niets te maken met de naderende opheffing van het PZ. Het is gewoon de slotfase van een geleidelijk proces en heel strikt genomen is het niet meer dan de formele afronding van een al voltooide aanpassing. De stichting is een lichaam dat de zuivelindustrie kan benutten om generieke campagnes te financieren, bijvoorbeeld voor kaas, boter of weidemelk.

Het PZ betaalde de laatste jaren ongeveer 15 procent van het budget van de stichting. De rest van het geld kwam van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). Hoe lang de PZ-financiering nog blijft, is onduidelijk. De stichting wordt voorgezeten door Cees 't Hart van FrieslandCampina.

Laatste reacties

  • politiek

    Wat is het toch enorm verziekt met die productschappen. Het zijn eigenlijk (semie )overheden met verplichte bijdragen van bedrijfsleven, dan worden er zo hier en daar weer gelden terugbetaald naar bedijfsleven inzake promoting producten en gebruik (pro)hormonen. Jarenlang dus op duizenden bedrijven. Het begint mij nu ook al wel duidelijk te worden als er zo nauwe banden zijn met Friesland Campina waarom er zoveel de doofpot in moet. Ook de banden met de voerfabrieken zijn iet zuiver. Het lijkt wel op het wielerwereldje. Lance Amstrong betaalde ook investeringen om dopingonderzoek beter op te kunnen sporen ! ? .

  • Koeienboer

    Politiek loop niet zo te miauwen. Ik hoop dat al dat geld voor onderzoek, wat boerengeld is, eerst terug betaald wordt voor opheffing van het productschap. Anders verdwijnt het zo in de pot van VVD en PvdAllemaalhetzelfde.

  • Marco22

    Produktschappen zijn incassobureaus voor lto ea om dmv projectjes en onderzoeken zichzelf in leven te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.