Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelbedrijf India op zoek naar strategische partner

Mumbai - FrieslandCampina zou net als het Franse Lactalis een meerderheidsbelang overwegen in Sterling Agro, een particulier zuivelbedrijf in India. Sterling is op zoek naar een strategische partner. Dat meldt The Economic Times.

De krant geeft aan zich te baseren op drie onafhankelijke bronnen die bij de onderhandelingen betrokken zijn. De intentie van Sterling is om een sterke partner te vinden, maar afhankelijk van het bedrijf en het overnamebedrag zou de verkoop van een meerderheidsbelang worden overwogen. Bij navraag wordt dit echter door de onderneming ontkend.

De waarde van Sterling wordt geschat op een bedrag tussen de 147 en 177 miljoen euro. De onderneming beschikt over drie zuivelfabrieken in India met een verwerkingscapaciteit van 2,4 miljoen liter per dag. Melk wordt afgenomen van 150.000 boeren die hun melk afleveren bij een van de 120 koelcentra. Sterlings bekendste merk is Nova.

De onderneming is een belangrijke leverancier van grote concerns als Nestlé en Cadbury. De laatst bekend gemaakte omzet ligt op ruim 104 miljoen euro (2007/2008)

FrieslandCampina laat weten dat Azië een steeds belangrijkere rol voor de zuivelonderneming inneemt. Momenteel wordt 21 procent van de omzet op deze markt gerealiseerd, en dit percentage neemt verder toe. FrieslandCampina gaat niet in op de geruchten in India. Ook Lactalis wil volgens The Economic Times niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.