Rundveehouderij

Nieuws

Weer overname in Franse zuivelwereld

Parijs - Het Franse kaasbedrijf Bongrain (onder andere Paturain, Passendale en Cœur de Lion) wil de in financiële nood verkerende kaascoöperatie Terra Lacta overnemen. Terra Lacta is met 33.000 ton de grootste producent van geitenkaas in Frankrijk en maakt daarnaast ook zo’n 27.000 ton boter per jaar. Het bedrijf zou eerst worden ingelijfd door de coöperatie Eurial maar nu dat is spaak gelopen werpt Bongrain zich als reddende engel op.

Bongrain is bereid de fabrieken, de werkgelegenheid en de melkprijs van Terra Lacta in stand te houden. "Met het eind van de quota in 2015 verandert de zuivelwereld erg snel. De concurrentie is verwoed. Om sterker te staan op de wereldwijde markt willen we ons voegen bij Bongrain vanwege haar schaal, commerciële mogelijkheden en activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling," aldus de bestuursvoorzitter van Terra Lacta. De activiteiten van de coop op het gebied van verse melk blijven buiten de transactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.