Rundveehouderij

Nieuws 14 reacties

Veel Duitse melkveehouders bereid tot 'bilaterale quotering' na 2015

Göttingen - Veel Duitse melkveehouders zijn bereid om na de beëindiging van het quoteringstijdperk in 2015 de leverantievolumes in samenwerking met de verwerkers vooraf vast te leggen. Dat valt op te maken uit een enquête door onderzoekers van de universiteit Göttingen.

Van de 279 ondervraagde ondernemers staat 60 procent daar positief tegenover. Ongeveer eenzelfde percentage wil dat de leveranties jaarlijks in een contract vastgelegd wordt. 40 procent zou er geen moeite mee hebben om zich aan de overeengekomen hoeveelheden te houden, mits een afwijking van rond de 10 procent wordt toegestaan. Het onderzoek had als onderwerp ’samenwerking tussen melkveehouders en zuivelbedrijf.’ Ongeveer de helft van de ondervraagden is bereid tot nauwe samenwerking, maar ruim 30 procent is dat niet.

Laatste reacties

 • martensDLD

  natuurlijk wil ik dat niet,er gaat gemolken worden wat ik kan,en daar houd niemand mij vanaf,lang genoeg quotum gehad,zal me nu weer vast leggen zeker!

 • W Geverink

  Ja het was wel balen Martens. Dertig jaar lang is het mooi verdienen geweest omdat mensen met jou instelling de melkprijs niet naar de bliksem konden melken. Ik denk dat het eerlijk is dat de rekening voor het dumpen van de boter en poederbergen deze keer bij de veroorzakers zelf wordt neergelegd.

 • jan1

  Er zijn nog 870 miljoen mensen op deze bol die chronisch ondervoedt zijn.

 • evanderpasch1

  aleen kunnen die 870 miljoen mensen niks betalen jan

 • Piet, Midden-Europa

  Produceren Martens !!!... tot u door uw geld heen bent !!!... Groententelers en Varkenshouders weten in veel gevallen wat dat betekent !!!... Melkveehouders moeten dit opnieuw leren, succes !!!...

 • Farm1110

  Es ist unglaublich anstelle das wir versuchen soviel geld wie möglich zu verdienen sind da noch immer so spinner die versuchen soviel melk zu produzieren wie möglich.

 • martensDLD

  iedereen moet het zelf weten wat die gaat doen,hebben de varkenshouders het dan in de greep? hoor alleen maar de kleinere klagen,en die niet klagen zijn zo als het moet bezig om de kostprijs te drukken,en die hebben geen tijd te klagen!
  laat de markt maar z'n werk doen,dan doe ik de mijne en dat is veel en heel veel melk produceren!

 • gerry 1

  zou men niet beter laten melken naar de grond die men heeft. en dan bedoel ik eigen mestafzet en eigen voorziening in ruwvoeder. ik zie hier in belgie veel nieuwe stallen verschijnen die meer dan het dubbele te groot zijn. als dan het voeder zo duur blijft en mogelijk de melkprijs een keer daald, dan zal er weer gehuild worden

 • martensDLD

  die nieuwe stallen positioneren zich allemaal op de quotemlose tijd,die mest is geen probleem,goed produckt voor de vergisting,en daar willen ze het heel graag hebben!
  De sterksten blijven over

 • Farm1110

  De sterksten blijven over.
  Haha

  -- van Bakel -- !
  Veel succses

 • martensDLD

  debakel

 • Piet, Midden-Europa

  Ach Martens, 'k heb ook wel eens gedacht mij kan niets gebeuren met een kostprijs van 0,22 cent per kg melk. Maar in 2009 ging de netto kg prijs onder de 20 cent p. kg !!!... Begrijpt u wat ik bedoel ???... Misschien hebt u veel ge-erfd dan kan u tegen een stootje. Want ups and downs zullen komen !!!...

 • info104

  Martens wat ben jij een arrogant figuur ,als we er allemaal zo na 2015 over denken zijn we binnen een jaar, hoe je financiele positie ook is , geen melkveehouder meer. Die mest word in de eerste plaats je strop, die kun je ook bij de vergister niet meer kwijt ,die zijn er in 2015 ook al niet meer want ze gaan nu al failiet , en als je al je mest moet afvoeren na eerst te hygieniseren naar het buitenland dan kom je er wel achter wat dat kost. Dan kunnen er wel veel mensen honger lijden , maar als we die mondjes gaan vullen en er niets voor ontvangen is het bij jouw ook snel gebeurd met de koopman. Dan te bedenken dat nu al de krachtvoerprijs de pan uit vliegt en gezien de energie productie uit granen en mais , zal die prijs van deze producten ook de komende jaren niet lager worden , denk eens na wat je wil . Ik wil ook wel een ferari van 350.000,= kopen , maar dat is ook een illusie.
  Ik hoop dat een gezond verstand gaat zegenvieren .

 • Farm1110

  Bravo info104

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.