Rundveehouderij

Nieuws 1531 x bekeken

Schmallenbergvirus in Noorse knutten

Oslo - Het Schmallenbergvirus is aangetoond in knutten in Noorwegen. Dat meldt het Noorse Ministerie van Landbouw. Het virus is (nog) niet aangetroffen in vee. Noorwegen is tijdens de Schmallenberguitbraken vorig jaar gespaard gebleven. Knutten zijn de overbrengers van het virus.

Noorwegen gaat nader onderzoek doen, onder andere door tankmelk te onderzoeken op aanwezigheid van antistoffen tegen het virus. Hiervoor worden melkmonsters genomen bij alle rundveebedrijven van de provincie Rogaland tot aan de Zweedse grens. Het Schmallenbergvirus bereikte eind oktober ook Finland. Bij rundvee op de eilandengroep Åland in het zuidwesten van Finland werden anti-stoffen aangetroffen. In september werd ook bij vee in Zweden anti-stoffen gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.