Rundveehouderij

Nieuws 2077 x bekeken 1 reactie

Russen stellen vragen over veetransport VS

Moskou – De Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor is er nog niet achter waarom het zo mis is gegaan tijdens een fokveetransport van de Verenigde Staten (VS) naar Rusland.

Op het schip Pearl of Para bevonden zich 3.877 dieren waarvan er slechts 3.697 levend aankwamen. 195 dieren waren te zwak om van boord te gaan en werden teruggestuurd naar de VS. De Russen constateerden problemen met de ventilatie en het mestmanagement, maar hoe het zover heeft kunnen komen is nog onduidelijk. De Amerikanen hebben laten weten dat het schip in de VS is gecontroleerd. De vaarzen zouden pas zijn gestorven toen het schip al buiten de jurisdictie van de Amerikaanse veterinaire autoriteiten viel. De betrokken rederij is om opheldering gevraagd, maar tot nu toe blijven antwoorden uit.

Eén reactie

  • Willem1962

    Het bekende 'van het kassie naar de muur' gedoe. Wat een rotsmoes van die Yanks om te zeggen dat het buiten hun jurisdictie viel, tjemig. Als er maar geld is verdient dan maakt een dode vaars meer of minder blijkbaar niet uit.

    Reactie gewijzigd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.