Rundveehouderij

Nieuws

Q-koorts op Brabants melkgeitenbedrijf

Den Haag - Op een melkgeitenhouderij in het Brabantse Hulten is Q-koorts vastgesteld. Daarmee komt het aantal besmette bedrijven in Nederland op 31, meldt staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het is de tweede keer dat op het bedrijf, dat 950 melkgeiten telt, Q-koorts is aangetroffen. Een deel van de dieren is destijds geruimd en na een jaar van schone uitslagen in de tankmelkmonitoring is de boerderij afgelopen maart vrij gegeven. Vervolgens zijn op 30 juni alle melkgeiten gevaccineerd.
Volgens Bleker vormt het bedrijf een zeer beperkt risico voor de gezondheid van omwonenden. Niettemin kan er sprake zijn van besmetting als mensen in direct contact komen met de dieren. Daarom is er een bezoekersverbod ingesteld en gelden er extra hygiënemaatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.