Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Prijzen gaan onderuit op Fonterra veiling

Auckland (NZ) - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn op dinsdagmiddag 2 oktober gedaald. De beursindex laat een daling zien van 0,9 procent ten opzichte van de laatste veiling op 18 september.

Het voor Europa belangrijke mageremelkpoeder daalde met 0,9 procent naar 3.309 dollar per ton (€2.559 ). Boterolie liet net als op de vorige veiling een forse daling zien. de prijs daalde met 6,8 procent en noteert 2.982 dollar per ton (€2.306). Het vollemelkpoeder liet toch nog een aardige stijging zien van 4,3 procent. Dit product, dat in volume het grootst is op de veiling, werd verkocht voor 3.167 dollar per ton (€2.449).

Er werd net als op de laatste twee veilingen weer een grote hoeveelheid melkproducten verhandeld, 59 duizend ton.  De duur van de veiling was iets langer dan gemiddeld met 2,5 uur, er waren in totaal 13 biedronden nodig om de aanwezige melk te verhandelen.

Laatste reacties

  • joannes

    Dit is te verwachten met al die onduidelijkheden in hun grootste export markt China, en hun buurland Australië een rente verlaging!

  • diederik.vergeer1

    oke

Of registreer je om te kunnen reageren.