Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Politie onderzoekt herkomst 309 schapen

Nijmegen - De politie onderzoekt in samenwerking met de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit de herkomst van ruim 300 schapen.

De dieren werden afgelopen donderdagavond in het Gelderse Dodewaard en Opheusden in beslag genomen. De schapen stonden in een schuur die normaal leegstond. Onderzocht wordt of het gaat om de schapen die recent zijn gestolen.

In Gelderland, Brabant en Utrecht zijn sinds april meer dan 500 schapen uit weilanden gestolen. Binnen de schapensector zorgde dit voor veel onrust. Het feit dat er nu ruim 300 schapen gevonden zijn, kan er op duiden dat de overige schapen al zijn geslacht. Duidelijk is, gezien de aantallen waar het om gaat, dat de personen een link met de sector hebben. In Ammerzoden werden maar liefst 200 schapen in één keer meegenomen. De politie wil nog niet veel over de zaak kwijt. Een woordvoerder laat weten dat de schapen in beslag zijn genomen op basis van getuigenverklaringen.

Handelaren weten te vertellen dat de schapen voorzien waren van nieuwe oormerken. Dit zou de identificatie van de dieren bemoeilijken. Mogelijk dat het vergelijken van DNA van de gestolen schapen met het DNA van schapen die nog op de getroffen bedrijven aanwezig zijn uitkomst kan bieden. De vraag is echter of alle dieren te herleiden zijn naar hun rechtmatige eigenaar. Momenteel bevinden de in beslag genomen schapen zich in een quarantainestal in Bunnik. Afgelopen vrijdag zou er een aantal personen zijn gearresteerd. Waarom de politie dit niet heeft gemeld is niet bekend. De politie laat weten dat het onderzoek nog loopt en dat naar verwachting niet eerder dan eind deze of begin volgende week meer feiten naar buiten kunnen worden gebracht.

Laatste reacties

 • Mels

  Zullen we even in de geschiedenisboeken duiken om te kijken wat men vroeger in het wilde westen met veedieven deden en ook hier trouwens??????

 • Bison

  Dichtsbijzijnde boom en hangen.
  Ze hingen ook wel eens de verkeerde...Oops.

 • B bob

  De muslims in de randstad zullen wel balen ! Deze schapen stonden te wachten op het slachtfeest.

Of registreer je om te kunnen reageren.