Rundveehouderij

Nieuws

Opnieuw schapen gestolen bij grensstreek Nijmegen

Goch - Volgens de politie in Kleef zijn er opnieuw schapen gestolen in de grensstreek bij Nijmegen. De dieven sloegen toe in het Duitse Goch. Dat meldt Omroep Gelderland. De politie denkt dat de zaken te maken hebben met de recente schapendiefstallen in Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant.

De 35 dieren werden gestolen tussen woensdagavond en donderdagochtend. Woensdag werd bekend dat er in Bimmen, net over de grens bij Millingen aan de Rijn, 50 schapen waren gestolen.

 

De Duitse politie gaat er van uit dat de schapendiefstallen in Duitsland in verband staan met eerdere diefstallen in Nederland. In totaal zijn nu al ruim 600 schapen meegenomen door onbekenden. De dieven moeten moeten een veewagen gebruikt  hebben om de dieren te transporteren.

Landbouworganisatie LTO Nederland sluit niet uit dat de dieren in Oost-Europa worden doorverkocht. De schade voor bestolen veehouders is aanzienlijk, aangezien schapen niet te verzekeren zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.