Rundveehouderij

Nieuws 1095 x bekeken

Op kloonvloer moet ook meting gedaan worden

Doetinchem – Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) gaat de erkenning van emissiearme vloeren voor rundveestallen aan banden leggen. In de betonsector is veel wrevel over de zogenaamde kloonvloeren, afgeleide versies van emissiearme vloeren die op de tijdelijke RAV-lijst staan.

De ontwikkelaars van de eerste vloeren betalen 150.000 euro voor de ammoniakmetingen, terwijl de producten van de afgeleidde vloeren de erkenning vervolgens zonder dergelijke meting krijgen. Hierdoor kunnen de kopiërende bedrijven hun vloer ook voor een paar tientjes per vierkante meter goedkoper in de markt zetten.
Binnenkort gaat er volgens betrokkenen een brief van I&M uit waarin wordt aangegeven dat ook op de kloonvloeren metingen moeten worden uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.