Rundveehouderij

Nieuws 1497 x bekeken

Noord-Ierse melkveiling schiet boven de 40 cent

Belfast – Op de maandelijkse melkveiling van United Dairy Farmers in Belfast is eind vorige week een notering bereikt van 32,46 pence (40,25 eurocent) per liter. Dat is 12 procent hoger dan de notering van een maand geleden en ook de hoogste melkprijs op de Noord-Ierse veiling sinds september 2007.

De melkprijs in Noord-Ierland wordt mede opgedreven door extra vraag vanuit Groot-Brittannië zelf waar de melkproductie de afgelopen weken voortdurend lager uitkomt dan vorig jaar. Inmiddels gaan er daardoor dagelijks tien tot twintig tanker-vrachtauto’s met elk rond de 28.500 liter melk met de veerboot naar het Britse ‘vasteland’. Eén van de grootste afnemers is het zuivelbedrijf Meadow Foods dat meer dan zes miljoen liter per maand uit Noord-Ierland laat aanvoeren. Eerder al waarschuwde het zuivelschap DairyCo voor een tekort aan melk waardoor Britse zuivelbedrijven melk uit het buitenland zouden moeten aanvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.