Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Monsters vers gras helpen bij bepalen oogstmoment

Wageningen – Het nemen van verse grasmonsters om het ruwe eiwitgehalte te meten, helpt bij het bepalen van het optimale oogstmoment.

Dat concluderen deelnemers van het praktijknetwerk Arendsogen in en boven het graslandperceel op basis van ervaring in het afgelopen seizoen. Het netwerk gaat op zoek naar een snellere analysemethode. Nu moet drie tot vier dagen worden gewacht op de uitslag.

Eén reactie

  • WilcoPostmus

    Het probleem is wel dat je van het weer afhankelijk bent. Dus dan kun je wel betalen voor zo'n monster, maar je moet er ook nog eens 4 dagen op wachten. Eigenlijk betaal je dan voor iets wat je eigenlijk al weet. Of heeft het ook andere voordelen die ik nog niet zie?

Of registreer je om te kunnen reageren.