Rundveehouderij

Nieuws 749 x bekeken

Melkproductie VS omlaag in september

Washington - De Amerikaanse melkproductie is in september 2012 met 0,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Dit meldt het statistisch bureau van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Het ministerie baseert zich voor deze conclusie op aanvoergegevens van de 23 voornaamste melkveehouderij-staten. Ook in augustus was de productie iets lager dan een jaar eerder. In september dit jaar bedroeg de melkproductie 6,4 miljard kilo, in augustus ging het om 6,7 miljard kilo.

De productie per koe bedroeg in genoemde 23 staten in september bijna 786 kilo. Dat is ruim 4,5 kilo minder dan in september 2011. De melkveestapel was iets groter dan een jaar geleden. De totale Amerikaanse melkproductie was in de periode van juli tot en met september 2012 bijna even groot als in dezelfde periode een jaar geleden. De Amerikaanse melkveehouderij heeft net als de Europese branche last van duur voer en ook onder druk staande melkprijzen. Een groot negatief effect op de melkproductie heeft dat tot nu toe niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.