Rundveehouderij

Nieuws 1581 x bekeken

Maiskopbrand op meerdere plekken in het land

Lelystad - Op meerdere maispercelen in het land is de schimmelziekte maiskopbrand vastgesteld. Dat meldt Jos Groten onderzoeker van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO-WUR) in Lelystad.

Na de eerste melding begin van deze maand van deze voor Nederland nieuwe schimmel heeft het PPO nog zo’n twintig meldingen binnengekregen. Meldingen komen uit het gebied langs de Maas, van Oss tot Gennep. Het gaat om maispercelen gelegen in de uiterwaarden. Ook komen er meldingen uit Noord-Holland rond Purmerend en Heemskerk. Een derde regio die wordt genoemd is het gebied rond Woerden met plaatsen als Wilnis en Oudewater. Veelal gaat het om aantastingen van 10 tot 30 procent. In een enkel geval zelfs 50 procent. Randen en kopakkers zijn over het algemeen zwaarder aangetast, soms zelfs tot 100 procent van de planten.

Of registreer je om te kunnen reageren.