Rundveehouderij

Nieuws 2633 x bekeken

Leon Moonen voorzitter vakgroep LTO Vleesveehouderij

Den Haag - Leon Moonen uit Nederweert is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de LTO vakgroep vleesveehouderij. Hij volgt Ko Brooijmans uit Nieuw Vossemeer op, die bijna zeven jaar leiding heeft gegeven aan de vakgroep. De benoeming van Moonen is eind vorige maand ingegaan en loopt tot 1 mei 2016.

De nieuwe vakgroepvoorzitter heeft zich de afgelopen twintig jaar ingespannen voor allerlei initiatieven om vlees van rundvee tot meerwaarde te brengen en de consument nauw te betrekken bij allerlei (streek)producten en de herkomst ervan. Hij noemt verduurzaming een van de de grootste uitdagingen voor zijn sector, die enkele honderden gespecialiseerde bedrijven omvat.

Moonen is al vele jaren actief in de fokkerij van limousins. Zijn bedrijf is een van de negen partners binnen de stichting Limousin Regionaal, die in 1989 van start ging met natuurbegrazing in de Groote Peel. Binnen de provincies Limburg en Noord-Brabant is deze activiteit sterk gegroeid: de stichting begraast nu met 1.750 runderen een areaal van 1.500 ha. Op een van de bedrijven wordt een Limousin Experience Centrum ontwikkeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.