Rundveehouderij

Nieuws 1050 x bekeken 1 reactie

Hoger beroep in strafzaken Weyl

Almelo – In de strafzaak tegen de directeuren van runderslachterij Weyl is hoger beroep ingesteld. Dat heeft Mayke Goris, verdediger van de financieel directeur gemeld.
De beroepstermijn verliep begin deze week. Goris zegt dat ze beroep heeft ingesteld, om de termijn niet te laten verlopen.De beide directeuren werden veroordeeld tot gevangenisstraffen. De directeur/eigenaar kreeg een celstraf van twee jaar en de financieel directeur een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. De door de Almelose rechtbank opgelegde straffen waren hoger dan de eisen van het Openbaar Ministerie.

Volgens de Almelose rechtbank heeft de leiding van de failliete runderslachterij in Enschede zich sinds 2001 stelselmatig schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Met behulp van valse documenten werden financiers om de tuin geleid.

Eén reactie

  • joannes

    Vergelijk de zaak met die van Ahold en dan zie je de onrechtvaardigheid. Bij Ahold werd er bewust gemanipuleerd om aandeelhouders, pensioenfondsen, te bedonderen met operationele performance die alleen in Nederland gerealiseerd kon worden. Maar de banken waren hier mededaders en hebben het bedrijf kunnen dwingen een hoge rente voor de redding te betalen en ontslag voor velen! Weyl is verrast door een calamiteit en wilde zich er uitverdienen. Weyl is alles kwijt en Cees Verhoeven heeft alleen maar meer verdient. Gerechtigheid is ver te zoeken wanneer deze zaken vergeleken worden. Een kwestie van goede advocaten die in dit geval voor de banken opkomen. En in het geval van Ahold zichzelf moesten verdedigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.