Rundveehouderij

Nieuws 1355 x bekeken 2 reacties

Fusie krokettenmakers gaat niet door

Den Haag - De fusie tussen de snackfabrikanten Ad van Geloven (Mora) en Royaan (Van Dobben) gaat niet door. De bedrijven maakten vrijdag bekend dat ze de onderhandelingen daarover hebben afgebroken. Zij kunnen geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden waaronder zij zouden verder gaan, zo laten ze weten. Bijzonderheden worden niet gegeven.

Eerder werd bekend dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) alleen toestemming voor de fusie wilde geven als het nieuwe bedrijf afstand zou doen van het bitterballen- en krokettenmerk Van Dobben in de supermarkt. De combinatie zou anders een te sterke marktpositie krijgen, aldus de NMa.

Laatste reacties

  • lepercheron 46

    ze hebben groot gelijk, niet aan de nma toegeven, anders krijg je het zelfde als
    Friesland Campina. die hebben Nijkerk opgegeven en is concurent Arla voor in plaats gekomen met alle gevolgen van dien.

  • B bob

    Dat heb je met een vrije markt economie Peng ! dan moet je je aan de spelregels houden en kun je niet meer onopgemerkt prijsafspraken maken. Arla houd de Nederlandse sector scherp en de Consument krijgt veel meer Biologische melkproducten voor een fatsoenlijke prijs !!

Of registreer je om te kunnen reageren.