Rundveehouderij

Nieuws

Duitse visies over tijdstip melkprijsstijging lopen uiteen

Berlijn - De meningen over de vraag wanneer de melkprijzen gaan stijgen, lopen in de Duitse zuivelsector uiteen. Volgens het Deutsche Bauernverband (DBV) gaan de melkprijzen in november al 'duidelijk omhoog'.

Dat stelt het Bauernverband vast na gesprekken met de zuivelindustrie. Daarin is naar voren gekomen dat de najaarsonderhandelingen met de grootgrutters over de prijzen van versproducten een positief resultaat gaan opleveren dan wel al hebben opgeleverd, deelt de federatie mee.

De Landbouwkamer van Noordrijn-Westfalen voorziet daarentegen pas eind dit jaar een aantrekkend uitbetalingsniveau, en wel van 31 tot 33 euro per 100 kilo. In november zijn de prijsverhogingen op de consumentenmarkt nog niet bij de melkveehouders aangekomen, verwacht de Landbouwkamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.