Rundveehouderij

Nieuws 4723 x bekeken 9 reacties

Deltamilk schiet leden financieel te hulp

Bleskensgraaf – Coöperatie Deltamilk heeft een deel van de bijschrijving op naam over 2011 contant gemaakt en uitgekeerd aan de leden. Doel is om de leden te helpen bij het betalen van alle rekeningen. Dit heeft de coöperatie bekend gemaakt. Voorzitter Teunis sterk wil niet zeggen hoeveel geld te leden extra krijgen uitbetaald, “maar het zijn echt bedragen waar mensen wat aan hebben,” stelt hij.

De nabetaling over 2011 is afgelopen voorjaar deels contant uitbetaald en voor een ander deel bijgeschreven op naam. Van dit deel is nu een portie contant gemaakt.

Het contant maken was volgens Sterk geen probleem. “Het geld was al gereserveerd voor de leden.” Ook de financiën van De Graafstroom lieten contantmaking toe.

Deltamilk is met de extra uitkering aan de leden de eerste zuivelcoöperatie in Nederland die melkveehouders tegemoet komt.  Sterk: “De melkprijzen in Nederland zijn al veel te lang veel te laag in relatie tot de productiekosten. Veel melkveehouders hebben in de afgelopen zomermaanden onder de kostprijs geproduceerd. Nu komen er veel rekeningen van de loonwerker en anderen. Daarbij zijn de voerkosten enorm hoog. Wij vonden dat we een gebaar nodig was om de leden te helpen.” Of andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen, kan Sterk niet zeggen. De krappe marge is wel een probleem waar de hele melkveehouderij onder gebukt gaat, weet hij.

Volgens Sterk gaat het om een spontaan gebaar. “Niemand heeft aangedrongen. Het is een actie waar bestuur en directie zelf het initiatief toe hebben genomen. Daar hoefde niet op te worden aangedrongen. Een goed bestuur moet weten wat er onder de leden leeft.”

Laatste reacties

 • pig

  Wat helpt dat, als jullie maar verder melk krijgen voor een appel en een ei.

 • pig

  Bij mij is het kun je je voeder nie betalen dan krijg je geen meer.Dus als je de kostprijs nie kunt betalen voor de melk krijg je er ook geen meer!!!!!!

 • helvo2

  je hebt banken en zuivelcooperaties,die moet je niet door elkaar halen.En het is zo dat de marges laag zijn op dit moment,maar een goede ondernemer heeft gespaard voor moeilijke tijden.En voor wie de kostprijs te hoog is,is geen toekomst bedrijf en zal op den duur toch stoppen.

 • pig

  helvo21 ,ben je van een andere planeet misschien? Moet je mij eens komen uitleggen ik woon hier bij veel slechte ondernemers want rond mij zijn er hier al 5 gestopt in een straal van 5km en die zijn 50j jong en niet alleen van melken maar uit armoede van te wachten op de goede jaren!!!!!!! ,en banken en zuivel en voederfabrieken en groente fabrieken zijn een pot nat, boeren zijn slaven. nie meer en niet min.

 • info162

  Als je zo negatief bent pik dan heb je of niet gespaard of je bent geen goede ondernemer je altijd nog emigreren naar een land met een lagere kostprijs word je mischien ook weer positief van.

 • minasblunders1

  veel 'goede ondernemers' hebben ook niet gespaard, maar hebben het belastingvrij gekregen. De 'allerbeste ondernemers' hebben het zelfs voor elkaar gekregen om met deze belastingvrije vermogenstoename belastingaftrekposten te creëren. Hou op zeg!

 • Koen Franken

  Als de melkveehoudrij het nu al moeilijk heeft hoe zal het dan gaan als Brussel de geldkraan dicht gaat draaien en stopt met het geven van al die subsidies

 • Bison

  Toch wel aardig van die Deltamilk om de boeren wat van hun eigen geld terug te geven.

 • gerben5

  haha ze hoefden er niet eens om te vragen

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.