Rundveehouderij

Nieuws 828 x bekeken

Deeltijdopleiding voor partners melkveehouders

Het Nordwin College (voorheen AOC Friesland) in Leeuwarden start met een deeltijd management opleiding voor vrouwen van melkveehouders. Met de toegenomen complexiteit van een modern melkveebedrijf denkt de onderwijsinstelling (VMBO en MBO) hiermee te voorzien in een behoefte. Meestal heeft de partner ook een belangrijke rol binnen het bedrijf.

De opleiding is speciaal bedoeld voor die partners die zich meer willen verdiepen in technische zaken zoals: fokkerij, veevoeding, jongveeopfok en diergezondheid, maar zich daarnaast ook willen ontwikkelen in  ondernemersvaardigheden. "We merken dat er een veel vraag is naar een opleiding die aansluit bij de huidige praktijk en verder gaat dan bijvoorbeeld een kalveropfokcursus", aldus opleidingscoördinator Afke Zandvliet.

Of registreer je om te kunnen reageren.