Rundveehouderij

Nieuws 902 x bekeken

Britse melkproductie weer lager

Londen – De Britse melkproductie is in augustus voor de tweede achtereenvolgende maand lager uitgekomen dan een jaar eerder. Daardoor ligt ook de melkproductie voor het lopende melkjaar op een lager niveau dan in 2011/2012.

In augustus werd volgens het Rural Payment Agency in Groot-Brittannië 1,0625 miljard liter melk geproduceerd. Dat is 43 miljoen liter minder dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli kwam de daling in dezelfde orde van grootte uit. Over het lopende melkjaar komt de melkproductie nu uit op 5,820 miljard liter, ofwel 62 miljoen liter minder op jaarbasis. Melkdeskundigen gaan ervan uit dat het cijfer over de maand september onder de 1 miljard liter uit zou kunnen komen, iets wat voor het laatst is voorgekomen in september 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.