Rundveehouderij

Nieuws 2561 x bekeken 5 reacties

Biologische boeren weg bij FrieslandCampina

Amersfoort - Tien melkveehouders hebben hun lidmaatschap bij FrieslandCampina opgezegd.

Het gaat om zes biologische melkveebedrijven en vier melkveebedrijven in omschakeling naar biologisch. Dat zegt een woordvoerder van FrieslandCampina.

Leden mogen elk jaar tot 1 oktober kenbaar maken of ze in het daarop volgende jaar nog melk aan de coöperatie willen leveren.

De veehouders stappen over naar leveranciersvereniging Eko-Holland. De Natuurweide, de belangenorganisatie voor de biologische melkveehouderij, liet eerder al weten dat veel melkveehouders ontevreden zijn over de nieuwe prijssystematiek voor biologische boerderijmelk die FrieslandCampina vorige week heeft gepresenteerd. Zij vrezen voor een te lage melkprijs in de toekomst.

Laatste reacties

 • B bob

  Hopelijk is het gras echt groener aan de andere kant !

 • anton1937

  De met bacillen verijkte melk van de biologische boeren is niet beter en/of lekker dan gewone boeren melk.De consumenten zijn kritisch en verstandiger dan hobbyisten en betalen niet meer voor onzin.

 • politiek

  Als reactie op anton 1937 , de met chemische stoffen verijkte melk is niet beter en/of lekerder dan biologische melk. Mogelijk wordt er wat gestuurd met chemische smaakstoffen. Inderdaad consumenten zijn kritisch en verstandiger als veehouderij industrieen en betalen niet meer voor onzin. Ga maaar eens naar de super en vergelijk de melkprijs maar eens met doodgewoon veilig en duurzaam water.

 • B bob

  Anton1937, jouw lichaam bestaan doordat je een darmflora hebt dus waarom heb je zo'n probleem met melkzuurbacterieen ?
  Domme mensen kopen melk met antibiotica resten,landbouwgif en chemische hulpstoffen en verstandige bewuste Mensen houden hun gestel schoon met Biologische producten. De kans is groot dat jij als reguliere producent jouw eigen product niet gebruikt en stiekem bij de natuurwinkel jouw voeding haalt!
  Dat doet namelijk het merendeel van de reguliere sector ondernemers.
  Biologische melk is in de States overgens niet meer duurder dan reguliere melk en Groente is zelfs voordeliger omdat de Biologisch Boer zijn eigen zaad kan produceren en geen dure chemische troep hoeft te kopen.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Koeienboer

  Tuurlijk, politiek en B bob, gooi maar weer wat kreten op tafel, antibiotica, gif en chemische smaak/hulpstoffen. Zelfs jullie weten beter over melk. Maar waarschijnlijk zegt politiek straks dat er in melk ook hormonen zitten en dat boeren weer grote criminelen zijn. Mevrouw Thieme weet ook altijd weer op het zelfde verhaaltje uit te komen ook al gaat het over pensioenpremies of een verbouwing van de Tweede Kamer.... Ga eens een rondje buiten doen, daar knap je van op!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.