Rundveehouderij

Nieuws 4769 x bekeken 1 reactie

Arla Foods rijdt met ‘dubbele’ melkwagen

Leeds – Arla Foods heeft een vrachtcombinatie ontwikkeld waarmee tegelijkertijd rauwe melk opgehaald kan worden en kant-en-klare zuivelproducten kunnen worden afgeleverd. De Britse tak van Arla speelt daarmee in op het door de fusie met coöperatie Milk Link sterk uitgebreide werkgebied.

Aan de ene kant werkt Arla straks met veel meer melkleverende boeren terwijl aan de andere kant meer afnemers bediend moeten worden. Om de logistiek bij die beide stromen zo efficient mogelijk te organiseren, gaat Arla Foods nu met vrachtwagens rijden die voor de helft bestaan uit een melktank en voor de helft uit een gekoelde opslagruimte. Hoofd logistiek Paul Lloyd: "We doen dagelijks meer dan 4.000 afleveringen bij winkels en regionale distributiecentra en door dat te combineren met het ophalen van de melk kunnen we kilometers besparen. Het komt nu nog voor dat er een wagen voor gereed product naar een bepaald gebied rijdt terwijl we daar even later ook een lege melktanker naar toe sturen. Dat proberen we nu waar mogelijk met één wagen te doen."

Eén reactie

  • joannes

    Het zijn de logistieke kosten die de kleine boer opbreken! De locatie, afstand en volume gaan een steeds grotere rol spelen! 30% van de transportkosten zijn brandstof en die is alleen maar duurder geworden naast natuurlijk het arbeidsloon.

Of registreer je om te kunnen reageren.