Rundveehouderij

Nieuws 2494 x bekeken

Acht nieuwe grasrassen op Rassenlijst

Den Haag - De Rassenlijst 2013 zal acht nieuwe grasrassen Engels raaigras bevatten. Dat meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst.

In de groep laat doorschietende rassen (weidetype) zijn vijf rassen nieuw opgenomen. Barimero en Bartombo, beide van Barenbrug en Melluck, vertegenwoordigd door Barenbrug, zijn daarin de diploïde rassen. Zij kenmerken zich door de beste standvastigheid in hun groep en ze geven ook de hoogste drogestofopbrengsten in hun groep. Naast de drie diploïde rassen zijn er ook twee tetraploïde rassen Engels raaigras opgenomen: Dromera, vertegenwoordigd door Barenbrug en Estrada van Euro Grass. Ook deze rassen halen een hoge drogestofopbrengst en uitzonderlijk hoge cijfers voor roestresistentie.

Bij de middentijds doorschietende rassen Engelsraaigras (laat hooitype) is een diploïd ras en twee tetra’s opgenomen. Het diploïde ras is Trenio van Euro Grass. Het ras combineert , de tetraploïde rassen zijn Barfamos van Barenbrug en Activa vertegenwoordigd door Vandijke Semo. Deze laatste twee rassen scoren net als de tetra in de laat doorschietende groep goed in de eigenschappen opbrengst en kroonroestresistentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.