Rundveehouderij

Nieuws

Wigboldus roodbontfokker van het jaar

Laren – Jan Wigboldus uit het Groningse Garmerwolde is door platform Roodbont gekozen tot Roodbontfokker van 2011.

De Groninger leverde onder de bedrijfsnaam Topspeed al veel stieren aan de verschillende KI-organisaties. De meest bekende was er voor Topspeed Gogo, Topspeed Laarman en Topspeed Jatra. Deze stieren zijn afkomstig uit de excellente Celcius-dochter Topspeed Giny. Uit haar dochters en kleindochters zijn ook weer stieren ingezet. Zo is dochter Giny 3 (Pablo) de moeder van Lowlands Klimmer. En uit Stadeldochter Gaby worden ook verschillende zonen getest. Uit Topspeed Jantje 135 (Stadel x Ronald) zijn de stieren Topspeed Kodak en Topspeed Jacco afkomstig.

De fokproducten van Wigboldus worden ook in Duitsland op waarde geschat. Zo staat bij fokkerij-organisatie RUW Mr Ginyman op wacht (Mr Burns). RUW heeft ook Topspeed Geert ingezet. Deze stier is de hoogste genomics geteste Fidelity-zoon in Duitsland afkomstig uit Topspeed Gouela, een kleindochter van Giny.

Wigboldus is uit vier genomineerden gekozen door veeteeltstudieclubs en vertegenwoordigers van de agrarische pers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.