Rundveehouderij

Nieuws 167 x bekeken

Vier verdachte rundveebedrijven negatief voor Schmallenberg

Den Haag – Op 48 verdachte rundveebedrijven is het Schmallenberg-virus niet aangetoond. Op 25 verdachte rundveebedrijven loopt het onderzoek nog.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Sinds maandag zijn er geen besmettingen van het Schmallenberg-virus bijgekomen. Het aantal aangetoonde gevallen blijft staan op 52 (51 schapenbedrijven en 1 geitenbedrijf).

Sinds de eerste gevallen van het Schmallenberg-virus zijn er bij het ministerie van ELI 193 meldingen binnengekomen van boeren die vermoeden het virus op het bedrijf te hebben. Bij 64 bedrijven is het virus niet aangetoond. In totaal worden nog 77 bedrijven onderzocht (25 rundvee-, 48 schapen- en 4 geitenbedrijven).

Of registreer je om te kunnen reageren.