Rundveehouderij

Nieuws 284 x bekeken

Schmallenberg-virus aangetoond op Texel

Den Haag - Het Schmallenberg-virus is ook aangetoond op Texel.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). In totaal is het Schmallenberg-virus bij 38 schapenbedrijven en een geitenhouderij aangetroffen. Het aantal bedrijven met verschijnselen van het Schmallenberg-virus is opgelopen naar 148. Het gaat om 58 rundveebedrijven, 88 schapenbedrijven en twee hobbygeitenhouders.

Bij 38 schapenbedrijven werd het virus aangetoond, bij 11 bedrijven niet. 39 schapenbedrijven zijn nog in onderzoek. Bij de 30 onderzochte rundveebedrijven is geen virus aangetoond. 28 bedrijven zijn nog in onderzoek. Bij een hobbygeitenhouderij is het virus aangetoond, bij andere met verschijnselen is het onderzoek nog niet afgerond. De nieuwe bevestigde gevallen van het virus zijn in Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Of registreer je om te kunnen reageren.