Rundveehouderij

Nieuws

Schmallenberg-virus aangetoond op 42 bedrijven

Den Haag - Het aantal aangetoonde besmettingen met het Schmallenberg-virus is toegenomen naar 42 in totaal. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De nieuwste besmetting die is vastgesteld betreft een schapenbedrijf. De besmettingen zijn inmiddels aangetoond op 41 schapenbedrijven en één geitenbedrijf. In totaal is het onderzoek op 93 bedrijven afgerond. Het aantal verdenkingen van met het Schmallenberg-virus besmette bedrijven is in Nederland opgelopen tot 162.

Bij 51 bedrijven, waarvan 38 rundveebedrijven, 12 schapenbedrijven en 1 geitenbedrijf werd het virus na onderzoek niet aangetoond. 26 rundveebedrijven, 41 schapenbedrijven en 2 geitenbedrijven zijn nog in onderzoek.

De meeste besmette bedrijven bevinden zich in Gelderland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.