Rundveehouderij

Nieuws 1124 x bekeken

Roodbontfokker Van Zanten verkoopt veestapel

Lelystad – De roodbonte veestapel van maatschap Van Zanten uit Lelystad wordt 28 maart geveild.

De zonen van Coen en Leny van Zanten hebben geen interesse om het bedrijf over te nemen. Die willen op de locatie een akkerbouwbedrijf beginnen omdat de grond daar geschikt voor is en omdat ze niet verder willen met een melkveebedrijf. Het bedrijf van Van Zanten melkt honderd roodbonte koeien, die vaak in de prijzen zijn gevallen. In 2004 is de maatschap door CR Delta uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar.

”We stonden op het punt de melkstal te vervangen. Ook levert het melkquotum nu nog wat op. En omdat onze kinderen het bedrijf niet willen overnemen hebben we besloten om na veertien jaar met het bedrijf te stoppen”, aldus Coen van Zanten.

Komende weken worden de koeien onderzocht op IBR en BVD. Coen wil de kopers de garantie kunnen geven dat de koeien gezond zijn. Als dit allemaal in orde is zal de veiling op 28 maart plaatsvinden. De veiling wordt uitgevoerd door BL Livestock. De veestapel wordt niet in zijn geheel aangeboden om iedereen de kans te geven om koeien te kunnen kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.