Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

Opbrengst zuivel op Global Dairy Trade weer in de plus

Auckland – De tweede internetveiling voor zuivel van 2012 zorgde voor een opleving van de prijzen. De beursindex op de Global Dairy Trade steeg met 1,5 procent. Dat kwam voornamelijk door een groter animo voor boterolie en mageremelkpoeder.

Boterolie is 2,8 procent duurder verhandeld dan op 3 januari. met de sterkste prijsverhogingen voor leveringen in maart. De gemiddelde prijs per ton kwam uit op $ 4.084 (€ 3.193). Mageremelkpoeder was vooral in trek voor de levering in de periode april tot en met juni en steeg gemiddeld 2,7 procent in opbrengst naar $ 3.351 per ton (€ 2.620). Vollemelkpoeder wijzigde niet qua gemiddelde opbrengst ($ 3.562 per ton, ofwel € 2.785). Hierbij lag het accent op de wat betere opbrengsten in de periode april tot en met juni.

Rennet caseïne steeg 3,7 procent in opbrengst, melkeiwitconcentraat verloor 1,9 procent. Cheddar ging vooral voor levering in maart omhoog in opbrengst (+ 5,5 procent). De beurs kende een vrij vlot verloop, er waren dit keer voor 161 deelnemers 12 biedronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.