Rundveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

Omzetprognose Arla voorziet groei met 800 miljoen euro

Aarhus - Arla Foods verwacht in het lopende jaar een omzet van krap 8 miljard euro.

Die prognose heeft het zuivelconcern maandag gegeven bij de presentatie van het investeringsbudget voor 2012. Ten opzichte van 2011 stijgt de omzet uitgaande van die prognose en de halfjaarscijfers daarmee met een slordige 800 miljoen euro. De motoren achter deze groei zijn de bedrijfsovernames die Arla het afgelopen jaar heeft gerealiseerd, te weten Hansa-Milch en Allgäu Käsereien in Duitsland en Milko in Zweden. Zo wordt bijvoorbeeld ook gëinvesteerd in de productiecapaciteit van eerstgenoemd bedrijf. Daarnaast ziet Arla groeipotentie buiten Europa, met name ook bij de afzet van de divisie Arla Foods Ingredients, producent van onder andere melk- en weipoeder, zo blijkt uit de toelichting van directielid Povl Krogsgaard.

Ook wordt de productie van feta in de fabriek in Saoedi-Arabië fors opgekrikt, namelijk van 8.000 ton naar 14.000 ton. Het totale investeringsbudget voor dit jaar bedraagt ruim 240 miljoen euro. Dat is krap 15 miljoen meer dan in het afgelopen jaar. Het meeste geld zal worden gestoken in de verdere verbetering van de doelmatigheid in de productie, met name in Denemarken. De omzet- en resultaatcijfers van 2011 publiceert het Scandinavische concern als de tot dusver gehanteerde praktijk wordt gevolgd in de loop van februari.

Of registreer je om te kunnen reageren.