Rundveehouderij

Nieuws 319 x bekeken 1 reactie

Nieuwe toekomststrategie DOC eerste helft van 2012

Hoogeveen - DOC Kaas verwacht in de eerste helft van 2012 haar nieuwe toekomststrategie aan haar leden te kunnen presenteren.

Deze week is de zuivelonderneming gestart met haar rayonvergaderingen. Tijdens de vergaderingen wordt uitbreid aandacht besteed aan de toekomst van de coöperatie, en ook teruggekeken op de mislukte fusie met het Duitse DMK. “Het is tijd voor een pas op de plaats”, zegt directeur Jannes Oosterveld. Na de rayonvergaderingen gaat het bestuur de balans opmaken.

Inmiddels hebben twee rayonvergaderingen, in Hengelo en Echten, plaats gevonden. Voor de vergadering in Hengelo ontstond wat rumoer vanwege enkele Duitse leveranciers die de ledenvergadering wilden bezoeken. “Ledenvergaderingen zijn voor onze leden”, zegt Oosterveld. “Het komt misschien wat formeel over maar zo is het opgenomen in onze statuten. Het gaat over de toekomst van de onderneming.” Na overleg met een aantal bestuursleden zijn de leveranciers weer vertrokken. “Voor de leverancier van DOC in Duitsland wordt dit voorjaar een eigen bijeenkomst georganiseerd.” De rayonvergaderingen duren tot eind volgende week.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ?

    Ik had begrepen dat de Duitse leveranciers pas na de vergadering vertrokken waren. Ze stonden gewoon op de gang! Ze hebben aan het eind van de vergadering wat bestuursleden aangesproken om te vragen naar hun stemrecht. Waar ze naar mijn idee ook recht op hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.