Rundveehouderij

Nieuws 207 x bekeken 1 reactie

Nieuwe besmettingen Schmallenberg bij lammeren en geiten

Den Haag - Bij vijf schapenbedrijven en een geitenbedrijf is het Schmallenberg-virus gevonden.

Daarmee is het totaal aantal besmette bedrijven in Nederland opgelopen tot 87. Dat blijkt uit de jongste gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De nieuwe besmettingen zijn gemeld in de provincies Overijssel, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Alleen de provincie Utrecht is nog vrij van bevestigde besmettingen.

Het aantal besmettingen in omringende landen is ook toegenomen. Frankrijk meldt inmiddels dertien besmettingen bij schapenbedrijven. In België zijn 66 besmettingen gemeld (waarvan één bij een rund). Duitsland telt inmiddels 147 besmettingen (waarvan 7 geiten en 8 runderen. In het Verenigd Koninkrijk zijn vier besmettingen gemeld.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    marcel.blok@home.nl

    ter info,
    Gr. Harry

Of registreer je om te kunnen reageren.